6 dôvodov prečo investovať do nehnuteľností v Dubaji

Vďaka rastúcemu realitnému trhu s potenciálom pre vysoké zhodnotenie investícií mesto láka na atraktívne príjmy z prenájmu kvôli silnému dopytu a ponúka daňové výhody, ktoré sú výhodné pre medzinárodných investorov.

Navyše, Dubaj je známy svojou vyspelou infraštruktúrou a strategickou polohou, čo ešte zvyšuje jeho atraktivitu ako destináciu pre investovanie do nehnuteľností. Pozrime sa na ďalšie výhody.

Atraktívne ROI

Návratnosť investície do nehnuteľnosti v Dubaji je oveľa vyššia, ako keby ste investovali v mestách ako Londýn, Hongkong alebo New York. Vzhľadom na neexistujúce dane z nehnuteľností tu vždy zarobíte viac.

Podľa správy UBS je dubajský trh s nehnuteľnosťami jedným z najviac podhodnotených trhov na svete, čo umožňuje bohatým nájomníkom prenajať si nehnuteľnosť na dlhšie obdobie. Následne môže prenájom rezidenčných nehnuteľností priniesť až 10 - 12 % zisku ročne v porovnaní s oveľa nižšími 3 - 6 %, ktoré ponúkajú iné svetové mestá. 

Dostupné ceny v svetovej metropole

Nehnuteľnosti v Dubaji boli a naďalej budú lacnejšie v porovnaní s inými svetovými mestami, ako sú Londýn, Paríž, Singapur a New York. V priemere sú ceny dubajských nehnuteľností za meter štvorcový nižšie ako v týchto iných finančných centrách, a to aj v drahších oblastiach, ako je Dubai Downtown.

Preto je kúpa nehnuteľnosti v Dubaji dostupná aj pre investorov so strednými príjmami. Podľa UBS Global RE Bubble Index sú dubajské nehnuteľnosti zaradené medzi niekoľko málo krajín na svete s najnižším rizikom cenovej bubliny.

Žiadne dane

Ďalším hlavným dôvodom, ktorý robí z Dubaja fantastickú voľbu pre život a podnikanie, je absencia viacerých druhov daní. Patrí medzi ne daň z príjmu, daň z kapitálových ziskov, daň z úmrtia atď.

To znamená, že zahraniční investori nemusia platiť žiadne daňové peniaze zo zisku, ktorý dosiahnu z prenájmu nehnuteľností. Nemusia platiť ani sumu pri kúpe nehnuteľnosti, bývaní v nej, dedení alebo jej predaji.

Jedinou výnimkou je registračný poplatok, t. j. 4 % z celkovej ceny nehnuteľnosti, ktorý musí kupujúci zaplatiť ako jednorazovú platbu pri kúpe. Po kúpe už nie je potrebné platiť žiadne priebežné ani dodatočné dane.

Bezpečnosť

Dubaj sa zaraďuje medzi desať najbezpečnejších miest na svete vďaka nízkej miere kriminality a prísnemu a účinnému právnemu systému.

Na rozdiel od iných miest sú zákony Spojených Arabských Emirátov navrhnuté tak, aby chránili všetkých občanov a obyvateľov. Prísne bezpečnostné opatrenia v krajine sú dôležitým faktorom pre vysokú atraktivitu Dubaja na investovanie peňazí, pobyt, či život.

Dubajský realitný priemysel má prísny a dôkladný rámec, ktorý zabezpečuje ochranu práv investorov, vďaka čomu je mesto jedným z najtransparentnejších a najbezpečnejších miest na investovanie peňazí v celom regióne.

Výborná kvalita života

Mesto je známe svojou bezpečnosťou, čistotou a infraštruktúrou. Mnohí obyvatelia radi trávia víkendy na niektorej z pláží alebo objavujú púštnu krajinu, ktorá sa nachádza hneď za okrajom mesta.

Pre tých, ktorí uprednostňujú mestský životný štýl, mesto ponúka nespočetné množstvo špičkových nákupných možností, reštaurácií z celého sveta a rušný nočný život. A vďaka širokému používaniu angličtiny v Dubaji sa ľudia môžu ľahko orientovať v meste a jeho ponukách.

Dubaj je tiež mestom festivalov a podujatí. Či už ide o filmové festivaly, jazzové koncerty, festivaly jedla alebo slávny Dubajský nákupný festival, v tomto živom meste sa vždy niečo deje.

Rastúca populácia, rastúci trh

Počet obyvateľov Dubaja rastie rýchlosťou 10,7 % ročne. Vďaka vysoko rozvinutej infraštruktúre svetovej úrovne, vynikajúcej kvalite života, turistickým atrakciám a vybaveniu Dubaj láka obyvateľov celého sveta, aby sa tu usadili alebo investovali.

Rastúci počet obyvateľov otvára dvere hospodárskemu pokroku a príležitostiam, čo má za následok vynikajúce vyhliadky pre odvetvie investícií do nehnuteľností. Keďže mesto dokáže uspokojiť rastúci počet svojich obyvateľov, zvyšuje sa dopyt po nehnuteľnostiach, čo vedie k rozšíreniu investičných príležitostí.

Predpokladá sa, že v nasledujúcich dvoch desaťročiach sa počet obyvateľov zdvojnásobí. Preto bude vždy väčší dopyt po rezidenčných a komerčných projektoch, a teda aj viac možností rozvoja nehnuteľností a investícií.