Dubaj medzi TOP 10 mestami na svete pre rok 2024

Podľa exkluzívneho rebríčka najlepších mestských destinácií na svete – Best Cities, ktorý zostavuje spoločnosť Resonance Consultancy, sa Dubaj umiestnil na 6.mieste. Agentúra Bloomberg nazýva Best Cities najkomplexnejším rebríčkom miest na planéte. Prevedieme vás informáciami, ktoré robia Dubaj 6. najlepším mestom na svete pre rok 2024.

Pre veľkú časť svetovej populácie je Dubaj "arabské Las Vegas", miesto, ktoré sa pýši tým, že obracia všetky doterajšie predstavy o Blízkom východe naruby. Mesto je preslávené obrovskými stavbami, ako je Palm Jumeirah, kde sa nachádza Atlantis, Palm a známa budova Burdž Khalífa - najvyššia budova na svete.

Niet divu, že sa v našej podkategórii atrakcií umiestnilo na 8. mieste a je preplnené nekonečnými nákupnými centrami, akváriami, krytými lyžiarskymi parkami, tancujúcimi fontánami, zábavnými parkami fantázie a vodnými ihriskami v štýle Disney, ktoré vzdávajú hold Hollywoodu, Bollywoodu, Marvelu a Legu, ako aj nespočetným množstvom rodinných stredísk.

Uspokojenie všetkých týchto návštevníkov nie je žiadna maličkosť, a preto bude mať Dubaj podľa spoločnosti Zoom Property Insights čoskoro viac hotelových izieb ako väčšie mestá, ako napríklad Londýn alebo New York. Na čele je Burj Al Arab, jedna z najznámejších dominánt mesta, ktorá je známa svojím "sedemhviezdičkovým statusom".

A teraz, keď počet izieb v meste prekročil 150 000 a pripravuje sa mnoho ďalších nových hotelov a rezortov, je dubajský hotelový sektor pripravený na úspech. To na druhej strane vytvorí ďalšie a ďalšie pracovné miesta a zvýši už aj tak vysoké celkové umiestnenie mesta v rebríčku Prosperita na 4. mieste.

V súčasnosti sa pozornosť sústreďuje na mestský plán do roku 2040, ktorý stanovil šejk Mohammed bin Rašíd, viceprezident a vládca Dubaja, a ktorý vyzýva na vytvorenie "20-minútového mesta", ktoré umožní obyvateľom dostať sa k 80 % ich každodenných potrieb a cieľov do 20 minút pešo alebo na bicykli, vďaka čomu sa globálne mesto bude cítiť viac ako domáce mesto.


Zdroj: https://www.worldsbestcities.com/rankings/worlds-best-cities/